Megnőtt az igény a szélessávú, stabil internetszolgáltatásra

A táviskola a gyerekektől, az otthoni munkavégzés a felnőttektől követeli meg a folyamatos és stabil internetkapcsolatot, erősítette meg a Tarr Kft. magyar távközlési szolgáltató vállalat. Fel tudtak készülni a nagyobb terhelésre.

Foray Nándor

Fotó: Mártonfai Dénes

A koronavírus okozta pandémiás helyzet időszakában a Tarr Kft.-nél is megfigyelhetőek jellegzetes trendek az internetfogyasztási szokásokban, nyilatkozta Kerekes Balázs, a szolgáltató marketing menedzsere. Az előfizetések száma a szokásosnál gyorsabban növekszik. A vidéki kistelepüléseken nőtt leginkább, ott, ahol korábban nem volt internetszolgáltatás, de a vírushelyzet akár az otthoni munkavégzés, akár az otthoni iskola kapcsán megkövetelte azt. Ehhez jöttek még azok az új előfizetők, akik nagyobb településről kisebb településre (hétvégi házba, nyaralóba) költöztek a vírushelyzetben, és ott új internetbekötésre volt szükségük.

Az internetes szolgáltatási csomagok rendelése kapcsán megfigyelhető, hogy a nagyobb sávszélességű csomagok felé mozdultak el az előfizetők, köszönhetően annak, hogy megnövekedett az egy háztartásban tartósan internetet használók köre.

Internetes hálózatukat megfelelőképpen fel tudták készíteni a nagyobb terhelésre, így a fennakadások, hálózati problémák száma szerencsére nem ugrott meg.

Az előfizetői igények változásában elmozdulás figyelhető meg: otthoni internetes hálózatukhoz többen igényeltek wifis eszközöket, illetve Tarr MobilTV szolgáltatásukat is többen veszik igénybe (a videótárak szerepe megnőtt: Filmbox, Epic Drama, HBO GO, Kópétár).

Az idősebb korosztályoknál is megfigyelhető trend, hogy egyre többen intézik ügyeiket online, ügyfélkapujukra regisztrálnak, illetve egymással is online kapcsolatot tartanak.

A Tarr Kft. igyekezett a vírushelyzethez alkalmazkodni úgy is, hogy megfelelő lehetőségeket biztosít ügyfeleinek a megváltozott körülmények között. Ezért akciókat hirdettek, amelyekben kihangsúlyozták, hogy a személyes ügyintézés és kapcsolattartás helyett használják az online, illetve mobil kapcsolattartási formákat, amelyeket a cég kedvezményesen kínál számukra.

– A nyári időszakra a korábbi hasonló időszakokhoz képest nagyobb internetes forgalmat prognosztizálunk. Úgy látjuk, előfizetőink jelentős része hozzászokott, vagy kezdi megszokni a személyes kapcsolattartást helyettesítő módszereket. Ezért azt gondoljuk, hogy erre az időszakra meg fog nőni a Tarr MobilTV-t, illetve mobilinternetet használó ügyfelek száma – közölte Kerekes Balázs.

A járványhelyzetben eltöltött másfél hónapban Magyarországon a digitális összefogás számtalan példáját láthatjuk családi, munkahelyi, baráti közösségekben, generációk között, vagy éppen az önkéntesség területén. A távoktatás, a távmunka vagy a családi, baráti kapcsolattartás miatt megugró adatigény esetére számos kedvező variációban gondolkodhatnak mind a lakossági, mind pedig a kkv-ügyfelek. Ügyfelei és munkatársai egészségének megőrzése érdekében a szolgáltató továbbra is az online ügyintézést ajánlja.

– A helyzet percről percre változik, folyamatosan figyelemmel kísérjük az eseményeket, monitorozzuk hálózatunkat, és mindent megteszünk, hogy fenntartsuk szolgáltatásaink jó minőségét ebben a helyzetben is – nyilatkozta a távközlési vállalat sajtókapcsolata.

Nő a forgalom

Egy másik távközlési szolgáltató az adatai alapján azt látja: országos szinten a járványhelyzetet megelőző időszakhoz képest a mobil- és vezetékes adatforgalmat tekintve harminc százalékos növekedés, a mobilhangforgalomban negyvenöt százalék körüli növekedés tapasztalható. A hangforgalom emelkedése a híváskezdeményezések számának és a hívások tartásidejének együttes növekedéséből adódik. A megnövekedett online jelenlét várható hatása, hogy az eseti internethasználati csúcs elnyúltabb lett, a hálózati terhelés már a délelőtti órákban is magas.

Borítóképünkön a Tarr Kft. szekszárdi ügyfélszolgálati irodája

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!