kereskedelem

2020.05.04. 07:00

Tele szatyrokkal jár a vásárló boltról boltra

Teljes a káosz a járvány idején az üres üvegek visszaváltásának területén.

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

Több nagyobb bevásárlóközpontban, de a kisebb üzletekben is jellemző, hogy egy üzenetet ragasztottak ki a visszaváltó pult környékére, eszerint, az egészségügyi szempontokra tekintettel, átmenetileg nem váltják vissza az üres üvegeket. Emiatt elnézést kérnek.

A vásárló pedig bosszankodik, hiszen általában jellemző, hogy összevárja a megüresedett szörpös, sörös, boros és egyéb visszaváltásra alkalmas üvegeket, hogy ne egyenként kelljen bajlódni velük. A megtömött szatyrokkal aztán elindul vásárolni az ember, és az üzletben szembesül vele, hogy viheti vissza, mert új szabályt léptettek életbe.

No de most mi lesz a vásárlásával, hiszen a tömött szatyrokban az üres üvegek vannak? Bizonyára sok ember fejében megfordult ez a gondolat, mert egyre több üzletben láttam, hogy a bolt előterében, ahol az ember elpakolja a megvett holmit, az asztalokat, asztalok alját telepakolták a vevők üres üvegekkel. Dönteni kellett, vagy az üvegek, vagy a vásárolt áru. A kettő együtt hazafelé már nem fért bele a szatyorba.

Érdekes módon másnapra eltűntek az üres üvegek az asztalokról.

A helyzetet bonyolítja, hogy még a járvány ideje alatt is vannak üzletek, ahol átveszik a göngyöleget, így aki elfelejti, hogy hol mi a szabály, az boltról boltra szaladgálhat az üvegeivel.

Szabó Balázs, a szekszárdi Tesco hipermarket áruház-igazgatója kérdésünkre elmondta, ők járvány ideje alatt is visszaváltják az üres üvegeket. Ez a folyamat gyakorlatilag teljesen automatikus, hiszen a vásárló egy mozgó szalagra helyezi rá a göngyöleget, majd megnyomja a megfelelő gombot, mely a darabszámot jelöli, és egy nyugtát kap, melyen szereplő összeget a pénztárnál visszakapja. Így gyakorlatilag senkivel nem találkozik a vásárló a visszaváltás során. A göngyöleget pedig – az előírt higiénia betartásával, védőruhába beöltözve – az erre kijelölt személyzet fertőtleníti. Szabó Balázs elmondta, azért nem függesztették fel az üres üvegek átvételét, hogy a vásárlók helyzetét megkönnyítsék, elégedetlenségüket csökkentsék ebben a mindenki számára nehezebb helyzetben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!