Erőműbővítés

2021.02.16. 09:30

A nukleáris ipar kitörési pontot jelent

TN

20201215 Szekszárd Süli János a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

A nukleáris ipar gazdasági és technológiai kitörési pontot jelent Magyarország számára. Az ágazatban rejlő lehetőségek kiaknázásához a szakemberképzési és kutatás-fejlesztési kapacitások megerősítésére, rendszerbe foglalására van szükség. E folyamat kulcsszereplője lehet a Dunaújvárosi Egyetem, amelynek jövőképéről, fejlesztéséről egyeztettek a közelmúltban.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter és Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára azt követően kereste fel az intézményt, hogy az egyetem szenátusa januárban úgy döntött, a modellváltás lehetőségével élve a szükséges intézkedések elindítását kezdeményezik.

Süli János, a Paksi Atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter a megbeszélésen hangsúlyozta: a Paks II. beruházás dinamizálja a régió gazdaságát. Az egyetem révén a műszaki szakemberképzésnek és kutatás-fejlesztésnek olyan erőforrás központja jöhet létre Dunaújvárosban, amelyre a több évtizede felhalmozódott, nemzetközi szinten is kiemelkedő, atomenergiával kapcsolatos tudásnak köszönhetően a térség vállalatai és a magyar nemzetgazdaság tartósan építkezhet majd.

Borítóképünkön: Süli János miniszter is részt vett az egyeztetésen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!