Érdeklődő volt bőven

2021.02.25. 18:10

Beköszöntött a tavasz a szekszárdi piacon is

Mauthner Ilona

20200304 Székesfehérvár Illusztráció - virág, nőnapi virág vásárlása, interjú virágkötővel A képen: Nárcisz, Tulipán, Fürtös Gyöngyike egy cserépbe ültetve Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Fehér Gábor

Igazi tavaszi hangulat várta a piacra látogatókat szerdán Szekszárdon. A szokásos termékek mellett megjelent a barka és a nárcisz is csokorba kötve. Bár még több mint egy hónap van húsvétig, de immár évek óta tapasztalat, hogy egyik tavaszi virágból sem lehet már addigra kapni, mert elnyílnak. Így sokan a barkát kénytelenek előbb megvásárolni. Szerdán egy kisebb csokorért 400, a nagyobbakért 600 forintot kértek az árusok.

Érdeklődő volt bőven, a legtöbben burgonyát – 150 forintos kilós áron –, vöröshagymát 200 forintért, étkezési paprikát 900–1100 forint között, kelkáposztát 450, karfiolt 600, karalábé darabját pedig 250 forintért kínálták.

Emellett természetesen volt méz is többféle kiszerelésben, füstölt árú, kolbász, szalonna, hurka, töpörtyű, sült császárszalonna.

Úgy tűnik a szekszárdi piac állandó vendége lesz az attalai termelő homoktövis készítményeivel. A nagyszerű gyógytermék a vírusos időszakban egyre kelendőbb.

Almából is volt bőséges kínálat, jellemzően 300 és 500 forint között mérték kilóját.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!