mezőgazdaság

2021.05.14. 07:45

Közeleg az agrártámogatások beadási határideje

M. I.

Közeleg a határidő: május 17-ig lehet a mezőgazdasági egységes támogatási kérelmeket beadni. Megyénkben ez több ezer embert érint. Az egységes kérelmek közé idén 44 közvetlen támogatási és vidékfejlesztési jogcím tartozik.

A termelők jelentős körét érintő közvetlen támogatások, például alaptámogatás (SAPS), zöldítés, továbbá a kapcsolódó nemzeti támogatások (például átmeneti nemzeti anyatehéntartás támogatása) és a vidékfejlesztési program intézkedései (például agrár-környezetgazdálkodás, erdészeti jogcímek) esetében is itt lehet kérelmeket benyújtani, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. A fentiek közül például a SAPS és zöldítés várható együttes összege, a forint árfolyamától függően, 76–80 ezer forint körül alakulhat.

A május 17-ét követően a már benyújtott kérelmek szankciómentesen módosíthatóak május 31-ig. A május 17-e és június 9-e között beadott kérelmeknél a támogatási összeg a késedelmes beadást érintő, munkanaponkénti egy százalékos csökkentésével kell számolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!