Bogyiszló

2021.09.19. 15:00

Termelői piacot szeretnének a településen

W. G.

20210714 Őriszentpéter Termelői piac, Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Forrás: MW-archívum

Fotó: illusztráció

Nem biztos, hogy megvalósítható, de megpróbálkoznak vele. A termelői piacról beszél Tóth István bogyiszlói polgármester, amit a Petőfi utcában megvásárolt önkormányzati területen akarnak létrehozni.

Az aggodalma nem az anyagiak miatt van – bár még csak ezután pályáznak a kivitelezéshez szükséges pénzre –, hanem a „termelői” jelleg miatt. Ma már faluhelyen is egyre kevesebb az olyan árus, aki maga állítja elő a zöldséget, gyümölcsöt, virágot, palántát, kolbászt, lekvárt. A legtöbben szimpla kereskedők, akik megveszik a nagybani piacon, amit aztán kisebb-nagyobb haszonnal továbbadnak.

Az előzetes tervvázlatok már készülnek az új bogyiszlói piacra. Forrásteremtő pályázati lehetőséget a vidékfejlesztési program kínál. Ideális esetben 2022 őszén át is adhatják a létesítményt. Lesz a területen vizesblokk és harminc elárusító hely, asztalokkal. A mostani piacon nincs ilyesmi, maga visz asztalt, széket, napernyőt, aki akar. Nem lesz két piac a faluban; a jelenlegit felszámolják, ha az új elkészül.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!