Paks-Kalocsa

2021.10.08. 10:30

Animációs film mutatja be az új paksi Duna-híd építését

TEOL

Forrás: NIF Zrt.

Alig két napja számoltunk be róla, hogy a Paks és Kalocsa között épülő, huszadik magyarországi Duna-híd építésének egyik fontos mozzanata zajlott le, amikor is a szakemberek több órás munkájával a helyére került a mederhíd Kalocsa felőli folyópartszakasz közelében épülő ötödik pillérének a kéregeleme.

A paksi atomerőmű bővítését (is) szolgáló fejlesztésről Süli János miniszter közösségi oldalán posztolt. A térség országgyűlési képviselője egy közel öt perces animációs filmet osztott meg követőivel az alábbi ajánlás kíséretében: „Kíváncsiak az új Kalocsa-Paks Duna-hídra? Én már várom, hogy közlekedhessünk rajta. Nézzék meg, hogyan képzeljük el mi a Duna 20. hídját Magyarországon!”

[embed]]

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) rövid filmjén látható, miként épül fel és milyen lesz az 512. sz. főút 7-es km szelvénye után a Duna felett átívelő, 2x1 sávos – a hullámtéri részekkel együtt – összesen 946,2 méter hosszúságú, tíz támaszú híd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!