Erőműbővítés

2022.01.08. 09:30

Elkészült a Miniszterelnökség paksi irodaháza

G. R.

Szépen felújították a városképi szempontból is értékes épületet. (Fotó: Molnár Gyula)

Év elejére elkészült a Süli János miniszter által vezetett apparátus paksi irodaháza, és a két blokk megépítését koordináló minisztérium ezzel áttehette székhelyét Paksra. A központ Pakson működik majd, a fővárosban pedig egy kirendeltségben folytatódik a munka.

A paksi atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter még tavasszal számolt be arról, hogy az Erzsébet Nagy Szálloda melletti, egykori Bun-villa egy részébe a szükséges átalakítás, belső felújítás után a PIP Nonprofit Kft. vezetősége költözött át a korábbi Paksi Ipari Parkban található Inkubátorházból.

Az épület másik, Deák Ferenc utca felőli oldalán alakították ki mostanra a miniszteri és a két államtitkári irodát, tárgyalókat. A belső átalakításokkal párhuzamosan külső munkálatok is zajlottak, amellyel egységes megjelenést kapott az irodaház. A Duna Irodaház mellet ezenkívül egy 24 férőhelyes új parkolórészt alakított ki a PIP Nonprofit Kft., amely a paksiak részére is nyitva áll. 

– Az erőmű az egész országnak fontos, de a Tolna megyeieknek a legfontosabb, hiszen már a sokadik generáció kezdi meg karrierjét ezen a területen. Mivel miniszterként nem csak a tervezésért, hanem a munka felügyeletéért is felelősséggel tartozom, ez az épület nagy segítség számomra: Paksról, az események fő színteréről koordinálhatom Magyarország egyik legfontosabb projektjének folyamatait – mondta a miniszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!