Többgenerációs családok

2023.01.27. 15:30

Pincehely várja a gáz árának kedvezményezettjeit

A pincehelyi önkormányzat tájékoztatta a lakosságot, hogy az idei év január tizedikétől megváltozott a többgenerációs házak gázárkedvezménye, bővült az igénylők köre.

Brunner Mónika

Illusztráció: MW

Most már azon többgenerációs családi házban élők is rezsicsökkentett áron kaphatnak gázt, ahol az ingatlanra épült lakásoknak nincs külön bejárata és a lakások műszaki megosztottsága nem megoldott.

Feltétel, hogy az ingatlanon belül több, de legfeljebb négy önálló lakás rendeltetési egység található, azok lakóhelyiségei, főzőhelyiségei, egészségügyi helyiségei, közlekedő helyiségei és tároló helyiségei együttesen teszik lehetővé a pihenést, alvást, az otthoni tevékenységek folytatását, a főzést, a mosogatást és az étkezést, a tisztálkodást, a mosást, az illemhely-használatot, az életvitelhez szükséges anyagok és tárgyak tárolását.  A lakószoba természetes megvilágítású és szellőzésű, fűthető, legalább nyolc négyzetméter hasznos alapterületű helyiség. A harminc négyzetmétert meghaladó lakás legalább egy lakószobájának hasznos alapterülete tizenhat négyzetméter. 

Az eljárás során a hatóság helyszíni szemlén vizsgálja az épületen belül található lakások számát.  A kézhez kapott hatósági bizonyítványt a lakossági fogyasztónak kell benyújtania a földgázszolgáltatóhoz, amely a hatósági bizonyítvány és a hozzá kapcsolódó nyilatkozat benyújtását követő hónap elsejétől biztosítja a kedvezményt. A hatósági bizonyítvány iránti kérelem beszerezhető személyesen a Pincehelyi Polgármesteri Hivatalban, ügyfélfogadási időben, illetve letölthető a honlapukról. Az eljárással kapcsolatban bővebb felvilágosítást adnak ügyfélfogadási időben a hivatalban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!