Csődtörvény

2023.02.01. 11:01

Újabb rendelet a Dunaferrért

A Magyar Kormány másfél hónapon belül már másodszor módosította a csődtörvényt. A szövegezésben tavaly decemberben sem és ezúttal sem szerepel nevesítve a Dunaferr, de az új rendelet lehetővé teszi, hogy a vállalat veszteségesen is tovább működhessen. A módosítás fontos lépése annak, hogy a cég folytathassa tevékenységét, hogy ez a több évtizedes vállalati kultúra tovább éljen – szemlézte testvérlapunk, a duol.hu.

TEOL

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Korábban már megírtuk, hogy a kormány 2022. december 14-én rendeleti úton módosította a csődtörvényt, ami a Dunaferr Fővárosi Törvényszék által elrendelt felszámolási eljárása megkezdéséhez vezetett. A kormányrendeletben foglalt döntések összehangolt végrehajtása hozzájárult ahhoz, hogy megindult a - közel 500 milliárd forint adóssággal rendelkező - Dunaferr felszámolása, működésbiztonságának rendezése. 

2023. január 30-án a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló törvény újabb rendeleti úton történő módosításáról döntött a kormány, amely meg is jelent az aznap kiadott Magyar Közlönyben. Itt ez olvasható: „Ha az adós gazdasági tevékenységének folytatása az adós vagyona értékének megőrzése szempontjából feltételezhetően nagyobb előnnyel jár, mint a gazdasági tevékenységének befejezése, az ideiglenes vagyonfelügyelő, illetve a felszámoló az adós gazdasági tevékenységének felszámolás alatti tovább folytatását akkor is biztosíthatja, ha az adós gazdasági tevékenysége veszteséges” –, azaz veszteséggel is működhet egy cég, ha ezzel meg lehet őrizni annak vagyonát. 

A teljes cikket a duol.hu oldalán olvashatja, a linkre kattintva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!