Ne hagyja az utolsó pillanatra!

2023.05.24. 18:06

Fontos határidő közeleg, a gazdálkodókat érinti

Az egységes kérelmek június 9-ig nyújthatók be szankciómentesen. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kéri a termelőket, hogy ne hagyják az utolsó pillanatokra az ezzel kapcsolatos ügyintézést. Tolna vármegyében ez több ezer gazdálkodót érint.

M. I.

Képünk illusztráció

Forrás: MW

Idén április 20-án indult az egységeskérelem-beadási időszak, több mint 50 támogatási jogcímre, intézkedésre lehet támogatást igényelni, illetve adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. Május 21-ig, országosan 89 ezer kérelmet nyújtottak be a termelők, ennek több mint 77 százalékát, a falugazdászok segítségével. 

Tavaly a június 9-i, végső határidőig összesen 165 188 egységes kérelem érkezett be a Magyar Államkincstárhoz.

Idén az új szabályokra tekintettel az Agrárminisztérium eltekint a kérelembenyújtás esetén a késési szankció alkalmazásától, így június 9-ig szankciómentesen nyújthatók be a kérelmek. A  június 9-ét követően beadott egységes kérelmeket viszont érdemi vizsgálat nélkül visszautasítják.

Az uniós Közös Agrárpolitika idei évtől hatályos változásai nagy mértékben érintik a hazai gazdálkodókat, ezáltal az egységes kérelmek beadását is. A jelentősen megváltozott előírás- és feltételrendszerek, továbbá az egyes jogcímekhez kapcsolódó specifikus előírások miatt is több mindenre kell figyelni a kérelembeadás során, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sajtóosztálya.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!