Infrastruktúra fejlesztés

2023.06.21. 14:20

Megkezdődik a Paks II. beruházáson dolgozók leendő szálláshelyének víziközmű kivitelezése

A Paks II. beruházáshoz kapcsolódóan írt alá lakhatási és szolgáltatási területek víziközmű kiépítése tárgyú kivitelezési szerződést Szabó Péter, Paks polgármestere és Grillmayer Gábor, GRILGÉP Közmű- és Útépítő Kft. ügyvezetője hétfőn, a paksi városházán.

Gazsó Rita

Egyelőre ezerötszáz dolgozó számára alakítják ki a szálláshelyet.

Fotó: Molnár Gyula

Szabó Péter a szerződés aláírását követően úgy fogalmazott, hogy a Paks II. beruházásban építési munkákat végzők megfelelő életkörülményeinek kialakítása számukra fontos feladat.

Mint mondta, ennek megvalósítása úgynevezett kerítésen kívüli beruházásokat igényel, melyeket részben a PIP Nonprofit Kft. és a paksi önkormányzat együttműködve valósít meg.

Az előkészítő tanulmányok tükrében arra jutottak, hogy a dolgozók elszállásolására egy lakókonténerekből álló egységet alakítanak ki az építési területhez közel, a Paksi Ipari Parktól délre fekvő, közel huszonnégy hektáros területen.

Négyezer fős szálláshelyről van szó, de az első ütemben ezerötszáz főset alakítanak majd ki, amelyhez meg kell építeni a szükséges infrastruktúrát is, alapvetően a vízellátó- és szennyvízelvezető-rendszert – tájékoztatott Szabó Péter.

Most a szennyvízelvezető-rendszer kiépítésére kötött kivitelezési szerződést az önkormányzat a GRILGÉP Közmű- és Útépítő Kft-vel. Mint elhangzott, a beruházás bruttó 243 millió forint kormányzati támogatásból valósul meg, a cégnek pedig százhúsz napja van a kivitelezésre.

Grillmayer Gábor, a kivitelező cég ügyvezetője elmondta, hogy jövő héten szerdán tartják a munkaterület átadását, akkor pontosítják az ütemtervet az önkormányzattal és a műszaki ellenőrökkel. A munkálatok során nagyjából hatszáz méter hosszú rendszert építenek ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!