Dél-Dunántúl

2024.01.25. 18:50

Komplex program kezdődhet Tolnában a régió felvirágoztatásáért

Új, átfogó területfejlesztési modellprogram kezdődhet el Tolna vármegyében – erről a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumterületfejlesztésért felelős államtitkára beszélt csütörtökön Pécsett.

Bencze Péter

Illusztráció: gettyimages.com

Mayer Gábor azt mondta: „Olyan programok elindítására van szükség, amelyek speciális fejlesztési feladatokra helyi speciális eszközöket tudnak kínálni, az első ilyen modellprogram pedig a Dél-Dunántúl vármegyéit, Baranyát, Somogyot és Tolnát érinti. Ez az a régió, amely a fejlődés mellett az országos átlagtól jelentősebb elmaradást mutat még mindig", s ahová "fókuszált figyelem" szükséges. 

Komplex program mentén valósulhat meg a fejlesztés 

Ismertetése szerint a kormány által jelentés formájában megtárgyalt és elfogadott, továbbra is új elemekkel kiegészülő modellprogram rávilágít a jövőben elvégzendő infrastrukturális, gazdasági, turisztikai téren elvégzendő feladatokra, amelyekhez európai uniós és hazai forrásokat is társítani fog a kabinet.

Vagyis, „komplex fejlesztési modellprogram mentén valósulhat meg az országos átlagtól gazdasági fejlettségben jelentősebb elmaradást mutató dél-dunántúli nagytérség fejlesztése – tette hozzá a szakpolitikus. 

Mayer Gábor azt megelőzően beszélt erről, hogy a Dél-Dunántúlra tervezett nagytérségi fejlesztési program Baranyát érintő részével kapcsolatban helyi településvezetőkkel, a vármegyei közgyűlés elnökével, valamint egyetemi és gazdasági szereplőkkel egyeztetett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!