Időjárás

2024.02.06. 15:18

Enyhe, átlagosan csapadékos volt a január

Enyhe, átlagosan csapadékos volt a január - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt.-nek az év első hónapjáról készített összefoglalójából.

Bencze Péter

Képünk illusztráció.

Forrás: Shutterstock

Ezzel az országos átlagot tekintve sorozatban a negyedik január telt el fagypont feletti havi átlaggal, amihez hasonló csak egyszer, 1918-tól 1921-ig fordult elő a 20. század kezdete óta. A havi középhőmérséklet síkvidéken többnyire 1 és 2 fok között alakult, fagypont alatti havi értékeket csak az Északi-középhegység térségében és a magasabb hegyeken mértek.

Az év első hónapjában, országos átlagban az eddig beérkezett adatok alapján 31,7 milliméter csapadék hullott, ami átlagosnak tekinthető, ugyanis az 1991-2020 közötti években 32,7 milliméter volt az átlag. Az ország legnagyobb részén 20 és 40 milliméter között volt a havi csapadékösszeg. Hozzátették: 20 milliméter alatti havi értéket rögzítettek például a Mezőföld déli részén, míg északon és az északkeleti határ közelében helyenként 50 milliméter körüli havi csapadékot mértek.

forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában