Időjárás-előrejelzés

2024.02.02. 09:02

Estétől felhősödés, eső jöhet

4-9 fok várható.

Teol.hu

Illusztráció: Shutterstock

Pénteken országszerte változóan felhős lesz az ég. Estétől vastagszik északnyugat felől a felhőzet, és ekkor kisebb esők, záporok is előfordulnak. 4-9 fok várható.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és szórványosan alakulhat ki záporeső. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős, néhol viharos. Reggel 0, délután 11 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A hidegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet.

Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus, stroke).

Forrás: köpönyeg.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában