bírósági ítélet

2018.02.14. 15:30

Zaciba adták az ellopott ékszert

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Társtettesként elkövetett lopás vétségében mondott ki bűnösnek egy testvérpárt a Szekszárdi Járásbíróság. A büntetlen előéletű fiatalkorú vádlottat egy év próbára bocsátották, pártfogó felügyelet mellett, bátyját pedig 312 óra, fizikai munkakörben végzendő közérdekű munkára ítélte a bíróság. Ha saját hibájából nem végezné el a munkát, úgy azt négyóránként egy nap szabadságvesztésre kell átváltoztatni. A férfi már volt büntetve, a bíróság garázdaság miatt 250 óra közérdekű munkára ítélte. A vádlottaknak meg kell fizetni a 25 ezer forint bűnügyi költséget.

Miután a sértett összeveszett barátnőjével, az interneten keresett kapcsolatot. Egy párkereső oldalon megismerkedett egy nővel. 2017. október 2-án este el is ment a megadott címre, ahol létre is jött közöttük a szexuális aktus. Közben levett a nyakáról egy láncot medállal, amely aztán ottmaradt.

A láncot még aznap megtalálta a nő egyik testvére, aki szólt a másiknak. Együtt adták be az ékszert (a két vádlott) a zaciba. A sértett másnap vette észre, hogy otthagyta a láncot, ezért felhívta a nőt, aki azt már nem találta meg, ezért azt ígérte a férfinak, hogy másnap felhívja. Ez meg is történt, és a nő elmondta, hogy a testvérei zálogba adták az ékszert. Később 15 ezer forintért át is adta a zálogjegyet. Ennek birtokában a sértett megnézte a zálogházban és felismerte a láncot a medállal, majd feljelentést tett a rendőrségen. A sértett az ékszert visszakapta. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában