bírósági ítélet

2018.03.08. 19:05

Drogozott, ivott, és ez két ember életébe került

Ihárosi Ibolya, illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Halált okozó testi sértés, rablás és halált okozó ittas járművezetés bűntettének elkövetése miatt nyolc év hat hónap börtönre ítélt a Szekszárdi Törvényszék egy férfit. Hat évre eltiltották a közúti járművezetéstől és kilencre a közügyek gyakorlásától, tájékoztatta lapunkat dr. Hauszmannné dr. Szőke Rita, a törvényszék sajtószóvivője. Feltételes szabadságra a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet, és meg kell fizetnie a több, mint egymillió forint bűnügyi költséget is. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott enyhítés, a védője pedig részben felmentés, részben enyhítés érdekében fellebbezett.

A büntetett előéletű, húsz év körüli tolnai férfi tizenhárom éves kora óta rendszeres alkohol és kábítószer fogyasztó. 2015. október 6-án ittasan és drogosan vezette az autót Domboriból Tolna felé. Egy kanyarban elveszítette uralmát a kocsi felett, letért az útpadkára, és egy fának ütközött. A vádlott mellett ülő utas olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a mentőben életét vesztette. A jobb hátsó ülés utasa és maga a vádlott is nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

Egy másik alkalommal, 2016. július 30-án a vádlott együtt italozott a későbbi sértettel annak falujában. Már a sértett lakása felé mentek, amikor a férfi pénzt követelt. Miután nem kapott, a vita hevében először megragadta a vállainál és meglökte a másikat, majd ököllel nagy erővel arcul ütötte, és kikapott a kezéből tízezer forintot. A sértett hanyatt esett, és beütötte a fejét a beton járdába. Mint kiderült, eltörött a bal járomcsontja és agyzúzódást szenvedett. A szomszédok hívták ki a mentőket, a férfit megműtötték, de pár nap múlva belehalt a bántalmazás következményeibe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában