Speedmarathon

2018.05.15. 09:30

Speedmarathon akció: gyorshajtókra vadásztak

Budavári Kata, fotó: Mártonfai Dénes

A sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása volt az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL huszonnégy órás akciójának az elsődleges célja. A Speedmarathon május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig tartott.

Megyeri Zsolt rendőr alezredessel, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetőjével Pörbölyön beszéltünk. Itt a rendőrök fél tizenegyig három gyorshajtóról készítettek felvételt. A megyében a huszonnégy óra alatt negyven helyszínen állították fel a mérőműszereket.

Az osztályvezetőtől megtudtuk, az év első négy hónapjában az előző esztendő ugyanezen időszakához képest felére csökkent a halálos balesetek száma, és kevesebb volt a könnyű sérüléssel végződő karambol is.

Több volt viszont a súlyos baleset. Az okok közül Megyeri Zsolt első sorban a gyorshajtást emelte ki, másodszor az elsőbbség meg nem adását. Gyakran előfordul, hogy a sofőrök nem az út és a látási viszonyoknak, illetve saját képességeiknek megfelelően választják meg a sebességet, elveszítik uralmukat a gépjármű felett, így okozva balesetet.

Tolna megyében az összesen 40 rendőr részvételével megtartott akció ideje alatt a 40 helyszínen 9.358 járművet ellenőriztek, amely során 63 sebességtúllépést mértek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában