bírósági ítélet

2018.08.14. 14:00

Pénzbüntetést kapott a verekedő fiatalember

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Testi sértés bűntettének elkövetése miatt kilencven napi tétel pénzbüntetésre ítélt a Tamási Járásbíróság egy büntetlen előéletű húszéves fiatalembert. A napi tétel összegét 2500 forintban határozta meg a bíróság. Ha a vádlott nem fizetné meg az ily módon kiszabott 225 ezer forint büntetést, akkor azt napi tételenként egy-egy nap fogházbüntetésre kell átváltoztatni, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtóreferense.

A vádlott az általános iskola nyolc osztályát végezte el, szakképzetlen. Egyéni vállalkozóként a havi jövedelme 300-400 ezer forint. Nőtlen, kiskorú eltartottja nincs.

Tavaly október 28-án a Tamási járás egyik településén négy kiskorú tartózkodott a dohánybolt előtt, amikor autóval megérkezett a vádlott. Az egyik fiatal odaköszönt neki, hogy „csá Józsi” mire a vádlott ingerülten négyszeműnek nevezte. Erre a fiú már nem válaszolt, mert észrevette, hogy a másik éppen kötözködő hangulatban van. A vádlott ennek ellenére odament a fiúhoz, és arcul ütötte, majd egy másik fiatalt ököllel ütött meg a szeme környékén. Ezt követően visszalépett az előző fiúhoz, és ismét arcul ütötte, de ezúttal már ököllel és négyszer is. A fiú zúzódásos sérülést szenvedett az arcán, és eltörött az orrcsontja. Utóbbi sérülés nyolc napon túl gyógyulónak minősül. A könnyű sérülést szenvedett másik fiú nem kérte a vádlott büntetőjogi felelősségre vonását, a könnyű testi sértés ugyanis magánvádas bűncselekmény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában