KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI AKCIÓ

2018.08.02. 08:49

Véget ért a TISPOL ellenőrzés Tolna megyében

A fokozott jelenlét kiterjedt a vezetési-és pihenőidőre és a tartózkodás jogszerűségére is.

TEOL

Fotó: Shutterstock illusztráció

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Tispol Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálták az ország területén, így Tolna megyében is a rendőrök 2018. július 23-a és július 29-e között.

Az európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési és pihenőidőt, a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását, valamint a beutazás, illetve belföldön tartózkodás jogszerűségét vizsgálták munkatársaink.

Az ellenőrzött járművek esetében az egyenruhások összesen 5 alkalommal állapítottak meg jogsértést. A vezetési és pihenőidővel kapcsolatos szabályszegések miatt 1 alkalommal, a tachográffal kapcsolatos szabályok megszegése miatt további 1 esetben, az okmányokkal kapcsolatos jogsértések miatt szintén 1 alkalommal kellett intézkedni, és ugyancsak 1-1 esetben merült fel mulasztás a kezelői okmányok és műszaki hiányosságok kapcsán is a 39 ellenőrzött járműnél – közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az országos adatok az alábbi linken érhetőek el:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában