Két másik vendéget is megloptak a sörözőben

2018.10.29. 11:33

Száznégy alkalommal hívta fel a vádlott telefonon a sértettet

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

Társtettesekként, kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy harminckét éves és egy húszéves kisdorogi férfi ellen a Szekszárdi Járási és Nyomozó Ügyészség. Az idősebb férfi ellen folytatólagosan, személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt is vádat emeltek, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádlottak közül az idősebb férfi élettársa a fiatalabb vádlottnak az édesanyja, akivel 2016-ban kezdődött a kapcsolatuk. A nő ekkor már válófélben volt férjétől, a fiatalabb vádlott édesapjától, a későbbi sértettől. Házasságukat még ebben az évben fel is bontotta a bíróság.

A vádlott a nővel való kapcsolatának kezdetétől ellenérzéseket táplált a sértett iránt, aki szerinte nem megfelelően viselkedett a nővel és gyermekeikkel. Emiatt a vádlott 2016. augusztus 15. és november 27. között összesen száznégy alkalommal lépett kapcsolatba vagy kísérelt meg kapcsolatba lépni telefonon a sértettel azért, hogy megfélemlítse, illetve zaklassa.

Tavaly november 4-én hajnali 4 óra körül a vádlottak egy harmadik barátjukkal egy szekszárdi sörözőben italoztak. Amikor észrevették, hogy egy ott tartózkodó nő a notebookját és a mobiltelefonját a közelükben lévő polcon rövid ideig őrizetlenül hagyta, az idősebbik vádlott ezeket elvette, és a fiatalabbnak odaadta, hogy tegye el. A férfi a szomszédos asztalról elvette egy férfi mobiltelefonját és fülhallgatóját is, amit szintén átadott a fiatalabb vádlottnak, aki ezeket a tárgyakat is a táskájába tette, majd együtt távoztak a sörözőből.

Fogház és esély

A nyomozás során a női sértett mobiltelefonját a rendőrök megtalálták, és a tulajdonosának visszaadták. A további károk megtérítését mindkét sértett kérte. Az idősebbik vádlott büntetett elő­életű, így vele szemben fogházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és a közügyek gyakorlásától eltiltását, míg a büntetlen előéletű fiatalabb vádlott próbára bocsátását szorgalmazza az ügyészség a Szekszárdi Járásbíróságnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában