tűzoltóság

2019.03.12. 19:10

Új vízszállító állt szolgálatba

Hanol Erzsébet

Fotó: TMKI

Új vízszállítót adtak át ma a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon. Az ünnepségen Neiczer Tamás parancsnokhelyettes ismertette a HEROS Aquarex S10 vízszállító műszaki adatait. A szer alkalmas a gépjárműfecskendők vízpótlásának biztosítására, de szükség esetén önálló beavatkozó járműként is bevethető. A gépjármű tízezer literes beépített víztartállyal rendelkezik, és menet közbeni oltásra is képes. A gépjárművet Renault járműalvázra építették, közúton és terepen is jól használható. Dr. Balázs Gábor megyei igazgató arról beszélt, hogy a katasztrófavédelem negyedik éve dolgozik a járműpark fiatalításán, megújításán. Ehhez EU-s forrást is igénybe vesznek.

Mivel a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság működési területéhez Baranya és Somogy megyei települések is tartoznak, ezért a többihez hasonlóan az új szer is három megyében, összesen harmincnyolc településen áll a lakosság szolgálatában. A vízszállítót dr. Hegedűs János katolikus plébános szentelte meg és Szűcs Eszter evangélikus lelkész áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában