bűnmegelőzés

2019.06.27. 13:00

Aki megteheti, biztonsági kamerával is védje meg az otthonát

Ihárosi Ibolya

Fotó: TMRFK

Bűnmegelőzési tanácsokkal várta a Bonyhádi Rendőrkapitányság munkatársa a Völgységi Könyvfesztivál „Szertelen délelőtt” programjának keretében június 22-én az érdeklődőket. Baranyai Brigitta rendőr őrnagy a gyerekekkel az internet, a közösségi oldalak veszélyeiről beszélgetett, valamint a biztonságos közlekedés érdekében a szabályok betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet.

Az érdeklődő kicsik és nagyok teszteket töltöttek ki, amelyekért apró ajándékot kaptak. A felnőttek pedig vagyonvédelemmel kapcsolatos tanácsokat kaptak a bűn- és baleset-megelőzési szakembertől.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodája ennek kapcsán néhány aktuális tanáccsal szolgál. Aki nyaralni megy, vagy más okból huzamosabb ideig nincs otthon, kérje meg szomszédját, ismerősét, hogy rendszeresen ellenőrizze a zárak sértetlenségét. Ha az udvaron vagy a kertben tartózkodik, ne felejtse el bezárni a kaput, és lakásának bejárati ajtaját. Amennyiben lehetősége van rá, védje biztonsági kamerával is otthonát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában