rendőrségi hírek

2019.07.05. 16:20

A vadbalesetek megelőzéséért kampányoltak

TEOL

Forrás: TMRFK

A Paksi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a vadbalesetek megelőzése érdekében tartottak közúti ellenőrzést tegnap délután a 6-os számú főút dunaszentgyörgyi szakaszán – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

A kampány során igyekeztek felhívni a járművezetők figyelmét a vadveszélyre, és vadriasztó sípot adtak át a sofőröknek.

A kapitányság illetékességi területén a tavalyi évben 50 vadelütéses baleset történt, 20 százalékkal több mint az azt megelőző esztendőben.

Az úttesten átszaladó vadak miatt az éjszakai, illetve a kora reggeli órák a legveszélyesebbek. Ezen a szakaszon a gépjárművezetőknek fokozottan számítaniuk kell vadon élő állatok felbukkanásra.

A baleset-megelőzési kampány folytatódik, a közlekedők rendőri jelenlétre számíthatnak a jövőben is, elsősorban a fokozottan balesetveszélyes útszakaszoknál.

A vadbalesetek megelőzésével kapcsolatban a legjobb módszer a figyelem, a fokozott óvatosság és a sebesség csökkentése. A motorkerékpárral közlekedők jóval védtelenebbek a gépjárművezetőkhöz képest, ezért részükről fokozottabban indokolt a lassabb, óvatosabb közlekedés a vadveszélyes útszakaszokon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában