állatkínzás

2019.07.04. 16:20

Meglőttek egy kutyát Szekszárdon, állatbarátok keresték

TEOL

Fotó: Fiáth Szilvia

Döbbenetes eset mozgósította szerdán estefelé a megyeszékhely állatbarát közösségét. Kutyasétáltatók lettek figyelmesek a Szekszárdi-Sédnél, a patak buszpályaudvar környéki szakaszán egy lövés szerű hangra, majd vonítást hallottak, és látták, hogy a Tompa utcától két eb menekül, az egyik combján sérülés van – tudtuk meg Fiáth Szilviától, a szekszárdi menhelyet üzemeltető Tolna Megyei Állat- és Természetvédő Alapítvány elnökétől. Megpróbálták befogni a kutyákat, de csak az egyiküket sikerült, a sérült négylábú elmenekült.

Ekkor szóltak neki, ő pedig a helyszínre sietett, és közösségi oldalán az állatbarátok segítségét kérte a terület átfésüléséhez. Jöttek is szép számmal, mintegy húsz fő kereste a kutyát. Eközben a befogott állatot elvitték a menhelyre, és mivel volt chipje, valamint regisztrálva is volt, ezért megtudták milyen címre jelentették be. Miután felvetődött, hogy a két kutya ugyanoda tartozhat, elindultak az adott utcába, ahol meg is találták a meglőtt ebet.

A röntgenfelvételen jól látszik a lövedék az eb combjánál, a gerinc közelében. Fotó: Fiáth Szilvia

Szekszárdon hatósági állatorvos megvizsgálta, ellátta a négylábút, ma pedig egy paksi állatorvosi rendelőben röntgen felvételeket készítettek róla, és újra ellátták a sebét. Mint kiderült, nem sokon múlott, hogy a combnál behatoló lövedék végzetes sérülést okozzon. Jelenleg az tűnik a legjobb megoldásnak, ha nem avatkoznak be. Amennyiben a lövedék betokozódik, feltehetően nem lesz szükség operációra, ha viszont nem úgy halad a gyógyulás, ahogyan kellene, akkor komoly műtét előtt áll még az eb. Annyi bizonyos, hogy legalább egy hétig mindennapos állatorvosi ellátásra szorul az állat.

Fiáth Szilviáék a rendőrségre is feljelentést tettek, remélik, hogy sikerül példát statuálni az eljárás során, mert – mint mondta – tarthatatlan, felháborító, hogy valaki a városban lövöldözik, állatokat sebesít meg, de akár emberre is veszélyes lehet.

A megyei rendőr-főkapitányság kérdésünkre válaszolva közölte, az ügyben állatkínzás miatt rendeltek el nyomozást, a körülmények tisztázása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában