ítélet

2019.07.12. 16:20

Szó nélkül lelépett a férje autójával

Ihárosi Ibolya

Fotó: Illusztráció / Shutterstock

Egy év próbára bocsátott egy büntetlen előéletű, 25 éves nőt hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt a Szekszárdi Járásbíróság, tájékoztatta portálunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. A nyolc általánost végzett, szakképzetlen vádlott külön él a férjétől. Szívességi lakáshasználóként egy Tolna megyei településen lakik. Két kiskorú gyermeküket a férje neveli, eltartásukhoz az asszony semmi módon nem járul hozzá, pedig van jövedelme.

A házaspár tavaly Németországban élt, amikor a kapcsolatuk megromlott, ezért a vádlott elhatározta, hogy szó nélkül otthagyja a férjét. Június 26-án a férje autójával haza is jött Magyarországra.

A vádlott megengedte, hogy hazai szállásadója, egy barátnőjének a férje használja az autót. A vádlott azt mondta neki, hogy megvette a kocsit. A férfi tavaly július 9-én délután a faluban vezette az autót, amikor egy rendőr leállította, ugyanis tudta, hogy a férfinak nincs jogosítványa. Az ellenőrzés során az is kiderült, hogy a német hatóságok nemzetközi körözést bocsátottak ki a jármű megtalálása érdekében, ugyanis a vádlott férje bejelentette, hogy ellopták. Mivel az autót vezető férfi sem forgalmi engedélyt, sem az autóval kapcsolatos más iratot nem tudott bemutatni, felhívta a vádlottat, hogy hozza el a személygépkocsi iratait. A vádlott a helyszínre ment, és átadott a rendőröknek egy magyar és német nyelvű adásvételi szerződést.

Az eljárás során azonban bebizonyosodott, hogy az okirat hamis, semmiféle adásvétel nem történt, a férj ilyen szerződést soha nem írt alá. Az nem derült ki az eljárás során, hogy ki hamisította a szerződésre a nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában