Dr. Kovács Zoltán

2019.10.24. 09:30

A polgárőrség legrangosabb kitüntetését vehette át

Dr. Kovács Zoltán rendőr ezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese érdemelte ki a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet.

TEOL

Forrás: TMRFK

Nemzeti ünnepünk alkalmából az Országos Polgárőr Szövetség a hagyományokhoz híven október 19-én, az Országos Rendőr-főkapitányságon szervezett központi ünnepséget. A rendezvényen számos díjat adtak át: az Év Polgárőre, az Év Polgárőr Egyesülete, az Év Polgárőr Pedagógusa, a Polgárőrség Sajtódíja, az Év Lovas Polgárőre, az Év Balatoni Polgárőre, a Szent László érem és a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend kitüntető címeket.

Fotó: TMRFK

Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, a szervezet alapítója, dr. Kopácsi Sándor életműve előtt tisztelegve – a bűnmegelőzés társadalmi szerepvállalása elismerésére – 2002-ben Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrend díjat alapított, amely azóta is a polgárőrség legrangosabb kitüntetése.

Idén a polgárőrség kiemelkedő támogatása elismeréseként Dr. Kovács Zoltán rendőr ezredes, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese – aki 40 éve szolgál a rendőrségnél –, vehette át a Kopácsi Sándor Polgárőr Érdemrendet, melyet Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adott át a díjazottnak – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában