rendőrségi hírek

2019.11.15. 15:15

A rendőri hivatást népszerűsítették Bonyhádon

TEOL

Fotó: TMRFK

A Bonyhádi Rendőrkapitányság munkatársai november 13-án a Bonyhádi Arany János Gimnázium 9. és 11. osztályos tanulóinak tartottak pályaorientációs napot – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóirodája.

László Erika rendőr őrnagy a diákoknak felvilágosítást adott a lehetséges képzésekről, a felvételi követelményekről és az ahhoz kapcsolódó személyi feltételekről.

Dr. Müller Zoltán rendőr törzszászlós, körzeti megbízott és Huth János rendőr őrmester bűnügyi technikus a rendőri hivatás sokszínűségéről beszéltek, megmutatták felszereléseiket. A pályaorientációs nap keretében a tanulók bepillantást nyerhettek a bűnügyi technikusok munkájába is.

A program kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol az érdeklődő diákok választ kaphattak a felmerülő kérdéseikre.

Dombóváron is népszerűsítették

A dombóvári rendőrök meghívást kaptak a helyi szakképző iskola pályaorientációs napjára.

A Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársai a Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskola diákjait látogatták meg szintén november 13-án. Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós a határvadász-képzésről tájékoztatta a végzős hallgatókat, és felvilágosítást adott a jelentkezés feltételeiről.

Fotó: TMRFK

Futó György rendőr főhadnagy és iskolai bűnmegelőzési tanácsadó részletes információkat adott a rendőrségi képzésekről, a felvételi eljárás sajátosságairól, követelményeiről és a hivatásos életpályáról – tudtuk meg a megyei rendőr-főkapitányságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában