ítélet

2019.11.21. 18:10

Ítéletet hoztak a fácánkerti halálos baleset ügyében

TEOL

Fotó: TEOL

A Szekszárdi Törvényszék mint másodfokú bíróság a november 20-án tartott nyilvános ülésen 2 év fogház fokozatú szabadságvesztésre ítélte azt az autóbuszsofőrt, aki két éve halálos kimenetelű közúti balesetet okozott Tolna térségében a 6-os úton, valamint 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott 2017. november 8-án, 4 óra 30 perc körüli időben, éjszakai látási viszonyok között, száraz, aszfalt burkolatú úttesten Tolna irányából Fácánkert irányába közlekedett az általa vezetett, de a munkáltatója tulajdonában álló Mercedes Conecto 345 C típusú, menetrend szerint közlekedő távolsági autóbusszal. A vádlott nem adott elsőbbséget a szabályosan közlekedő személygépkocsinak, aminek következtében a sértett autója nekiütközött az autóbusznak.

Az adott útszakaszra és járműtípusra megengedett legnagyobb sebesség 90 km/h volt, a sértett a rá vonatkozó sebességet nem lépte túl.

A baleset következtében a sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A sértetti sérülések és a halálos eredmény között közvetlen összefüggés állapítható meg. A sértett a személygépjármű vezetésekor a biztonsági övet nem használta. A sértett által vezetett autóban további két utas utazott, közülük egyik sérülései maradandó fogyatékosság visszahagyásával gyógyultak. A másik személy sérülései nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülések voltak, ugyanakkor maradandó fogyatékosság vagy súlyos egészségromlás nála nem következett be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában