ítélet

2019.12.14. 15:15

A mentősre támadt a részeg férfi

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak, súlyos testi sértés bűntettében és zaklatás vétségében mondott ki bűnösnek egy ötven­nyolc éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság, és ezért két év börtönre ítélte. A büntetés végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztették. A bíróság erre az időre elrendelte a vádlott pártfogói felügyeletét. Ha a szabadságvesztést később mégis végre kell hajtani, a vádlott a büntetés kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A büntetlen előéletű, szakképzett férfinak munkahelye, rendszeres jövedelme nincs.

A vádlott tavaly júniusban ittasan, a környéken lakók nyugalmát megzavarva ordibált. Telefonos bejelentés alapján éjjel fél tizenegykor érkeztek ki a járőrök. Akkor a férfi az úttest szélén ült, nem volt hajlandó hazamenni, beszéde érthetetlen és összefüggéstelen volt, ezért a rendőrök mentőt hívtak. Amikor a mentős kiszállt az autóból, a vádlott hangosan szitkozódni kezdett, nem volt hajlandó beszállni a mentőbe. A nyitott autó küszöbére fellépett ugyan, de onnan nem mozdult.

A mentős megpróbálta besegíteni a férfit az autóba, de a vádlott legalább kétszer felé ütött a könyökével, de nem találta el. Dulakodás alakult ki, amelynek során a vádlott megcsavarta a sértett bal kezének hüvelykujját. Végül mindketten beestek a mentőautó padlójára. A rendőrök fékezték meg a vádlottat, aki útközben sem hagyott fel az agresszív magatartással, azzal fenyegetőzött, hogy kinyírja a sértettet. A mentősnek hámsérülése keletkezett a bal könyöke felett, az ujja pedig eltörött. Az utóbbi sérülés tényleges gyógyulási ideje négy-hat hét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában