rendőrségi hírek

2020.01.31. 15:30

Fontos, hogy a gyerekek tudják, a félévi érdemjegy javítható

TEOL

Forrás: Shutterstock

A 2019/2020-as tanév első féléve lezárult. A diákok a napokban megkapják vagy megkapták a félévi értesítőket, melyek azonban csak tájékoztatásul szolgálnak szülőnek tanulónak egyaránt. Vannak olyan gyerekek, akik a jegyek miatt szorongani kezdenek, és esetleg nem mernek hazamenni a félévi értesítő átvétele után.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei az alábbiakat javasolják az érintetteknek:

  • A szülők beszélgessenek sokat gyermekeikkel a mindennapi dolgokról, azokról az esetlegesen felmerülő problémákról, melyek a diákoknak szorongást okozhatnak!
  • A gyermekek legyenek bizalmasak szüleikhez, rokonaikhoz, barátaikhoz, hiszen a nehéz helyzetekben a hozzánk legközelebb álló személyek tudnak leginkább segítséget és támogatást nyújtani!
  • A család együtt nézze át az e-napló vagy a félévi értesítő jegyeit! Beszéljék meg akár a pedagógusokkal közösen, hogy mit lehet és kell tennie a gyermeknek azért, hogy az érdemjegy a második félévben javuljon!
  • A szülőnek egész félévben érdemes nyomon követni gyermeke érdemjegyeit, hogy ne a félév végén szembesüljön azzal, hogy nem a számukra megfelelő osztályzatot kapta a diák.
  • Ha esetleg mégis megtörténik, hogy a szorongó gyermek a félévi értesítő átvétele után nem megy haza, a szülők haladéktalanul értesítsék bármelyik rendőri szervet, vagy hívják a 107-es, illetve a 112-es segélyhívó valamelyikét!

    A legfontosabb az, hogy tanulással és odafigyeléssel a félévi jegy a tanév végére javítható!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában