letartóztatás

2020.02.18. 18:45

Elítélték, de a börtönre várva újra a bűn útjára lépett

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

Ismét letartóztatásba került a tavaly decemberben jogerős fegyházbüntetésre ítélt férfi. A Szekszárdi Járási Ügyészség szombaton benyújtott indítványára a Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája vasárnap egy hónapra elrendelte annak a 41 éves szekszárdi férfinek a letartóztatását, aki a legutóbbi fegyházbüntetésének végrehajtására kapott halasztás időtartama alatt újabb öt bűncselekményt követett el. A járási ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a bűnismétlés veszélye fokozottan fennáll. A Szekszárdi Járásbíróság nyomozási bírája, minden tekintetben osztva az ügyészi indítványban foglaltakat március 16-ig el is rendelte a gyanúsított letartóztatását.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság 2020. február 13. napján vette őrizetbe a férfit, akit legutóbb 2019 decemberében – szintén vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt – különös és többszörös visszaesőként jogerősen 2 év 1 hónap fegyházbüntetésre ítélt a bíróság.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított 2019 októberében egy szekszárdi drogériából lopott kozmetikumokat, decemberben ittasan, vezetői engedély nélkül vezetett, majd 2020 februárjában két alkalommal Bátaszéken, egy további esetben pedig ismét Szekszárdon lopott. Mindezeken túlmenően az ittas vezetés kapcsán vele szemben intézkedő rendőröknek nem a saját, hanem egy ismerőse személyes adatait diktálta be annak érdekében, hogy mentesüljön a felelősségre vonás alól. A nyomozó hatóság három rendbeli lopás vétsége, lopás bűntette, ittas állapotban elkövetett járművezetés és hamis vád vétsége miatt hallgatta ki gyanúsítottként a férfit, olvasható Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott megyei főügyész sajtóközleményében.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában