ítélet

2020.06.06. 20:00

Drogterjesztőket ítélt el a járásbíróság

Drogterjesztőkből és fogyasztókból álló társaság ellen emelt vádat a Szekszárdi Járási Ügyészség. Közülük egy házaspár ellen már jogerős ítéletet hozott a Szekszárdi Járásbíróság. Ők ugyanis vádalkut kötöttek az ügyészséggel.

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Már az előkészítő ülésen megszületett az ítélet, amelyben a váddal egyezően a férfit két rendbeli, egy esetben társtettesként elkövetett kábítószer-kereskedelem és kiskorú veszélyeztetése miatt ítélt el a bíróság.

A kiskorú veszélyeztetése abból állt, hogy nyolc alkalommal a lányuk is adott át kábítószert a fogyasztóknak. Ezzel az apa súlyosan veszélyeztette a kiskorú erkölcsi fejlődését. A férfival szemben három év hat hónap börtönt, összesen kétmillió forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság és öt évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Ezen felül elkobozták az autóját, amelynek értéke megegyezik a jogtalan gazdagodással. Az összes bűnügyi költségből meg kell fizetnie 450 798 forintot. A szabadságvesztésbe beleszámít az előzetes fogva tartásban töltött idő.

Feleségét két év börtönre ítélte a bíróság, amelynek a végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztették, s ezen idő alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Az asszony ugyanis kilenc alkalommal adott át kábítószert a vevőknek. A bíróság elrendelte a szakértői intézetnek átadott fel nem használt kábítószer megsemmisítését.

A férfi 2016 tavasza és 2019. március 21-e között rendszeresen kereskedett marihuánával. A drogot előre kiporciózva terjesztette ismerősei körében. Felesége és a lányuk kezdetben erről nem tudott, később a férfi utasításainak megfelelően alkalmanként ők is bekapcsolódtak a terjesztésbe. A fogyasztókkal kizárólag a férfi tartott kapcsolatot, többnyire telefonon. Legtöbbször ő adta át a fogyasztóknak a drogot a lakásán, néhány alkalommal pedig autóparkolókban. A telefonbeszélgetések során virágnyelven társalogtak, a kábítószert például „perc”-nek nevezték. Egy perc egy adag drognak felelt meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában