rendőrségi hírek

2020.06.30. 09:00

Letartóztatásba helyezték a török embercsempészt

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a 32 éves férfinak, aki öt illegális migránst akart Nyugat-Európába csempészni múlt pénteken.

TEOL

Forrás: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bátaszéki Autópálya Alosztály munkatársai június 26-án 18 órakor az M9-es autóút Szekszárd felé vezető oldalán igazoltatták az osztrák forgalmi rendszámú kisbusz öt utasát és török sofőrjét. A kocsiban ülő külföldiek jemeni állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták.

Az illegális migránsokat egy 32 éves török férfi vitte volna Nyugat-Európába, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai őt is elfogták. Vele szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, kihallgatását követően őrizetbe is vették. A rendőrök előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A Szekszárdi Járásbíróság június 29-én letartóztatásba helyezte az embercsempészt – tájékoztatta portálunkat a megyei rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában