rendőrségi hírek

2020.06.02. 14:00

Rendhagyó ellenőrzést tartottak Szekszárdon

TEOL

Forrás: TMRFK

A közlekedés-biztonsági helyzet javítása érdekében a Tolna megyei rendőrök az ünnepi hosszú hétvégén fokozott létszámban voltak jelen az utakon – tette közzé a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság. Emellett, rendhagyó ellenőrzéssel is szembesülhettek azok a kerékpárosok, akik Szekszárdon és környékén bicikliztek hétfőn.

A főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai június 1-jén a délutáni órákban a megyeszékhelyen a kétkerekűekkel közlekedőket állították meg, és beszélgettek el velük a védőeszközök használatának fontosságáról. Azok a kerékpárosok, akik nem viseltek fejvédőt, kaptak egyet – a Tolna Megyei Baleset-megelőzési Bizottság jóvoltából – ajándékba a rendőröktől. A közlekedők továbbá kerékpárlámpákat és egyéb láthatósági eszközöket is átvehetettek az egyenruhásoktól.

A rendhagyó ellenőrzés célja az volt, hogy felhívja a közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevőinek figyelmét a védőeszközök – kerékpáros sisak, láthatósági mellény – használatának fontosságára. Az akció nagy sikert aratott, ezért várható, hogy az egyenruhások a közeljövőben újabb baleset-megelőzési kampánnyal rukkolnak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában