bírósági ítélet

2020.08.05. 10:30

Felakasztotta a kutyát, elítélték

Ihárosi Ibolya

Fotó: Shutterstock

Vannak józan ésszel és érzelmileg is megmagyarázhatatlan bűncselekmények. Ilyen az állatkínzás, már csak azért is, mert senkit nem köteleznek arra, hogy kutyát tartson. Ha viszont tart, akkor kutya kötelessége gondoskodni az állatról.

Hét hónap börtönbüntetésre ítélt a Bonyhádi Járásbíróság, még az ítélkezési szünet előtt, egy büntetlen előéletű, nyugdíjas férfit állatkínzás bűntettének elkövetése miatt. A büntetés végrehajtását a bíróság egy év próbaidőre felfüggesztette. A vádlott mind a nyomozás során, mind pedig a tárgyaláson beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ítélet jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője. Az elítélt nyolc általános végzett, kiskorú gyermeke nincs, egy ház van a tulajdonában. Az eset egy Tolna megyei faluban történt 2020 májusában.

Mint kiderült, a férfi kutyája ezt megelőzően többször kiszökött a ház udvarából. A szerencsétlen eb életében a legutolsó alkalom volt, amikor ismét megszökött. A férfi emiatt érzett haragjában reggel hét óra körül, a kutya nyakára hurkolt kötéllel felakasztotta az állatot egy fa ágára. Az eb pusztulását fulladás okozta. Az ítéletbe foglaltak szerint a vádlott különös szenvedést okozott tettével a kutyának, mivel az akasztást követően csak mintegy tíz perc múlva állt le a vérkeringése. A fára akasztott kutya tetemét egy helybéli lakos vette észre, este fél nyolc körül. Az ő bejelentése alapján került sor a rendőri intézkedésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában