bírósági tárgyaláss

2020.09.08. 20:00

A gyilkosság után elrejtette a holttestet

Tanúk meghallgatásával folytatódott a tárgyalás kedden a bátai emberölés ügyében a Szekszárdi Törvényszéken – tudtuk meg dr. Kovács Ildikó sajtószóvivőtől.

Hanol Erzsébet

Fotó: Mártonfai Dénes

A vádirat szerint a hatvanéves bátai vádlott a szintén hatvanéves sértettet a legjobb barátjának tekintette, sokszor együtt töltötték az idejüket. Mindketten napi szinten fogyasztottak szeszes italt, jellemzően nagyobb mennyiségben.

A vádlott ittas állapotban – pontosabban meg nem állapítható közvetlen előzmények után és időpontban, de 2019. október 18-án 8 óra előtt – a házának nappalijában rátámadt a sértettre és addig bántalmazta őt, amíg az az életét nem vesztette. A vádlott ököllel legalább háromszor, nagy erővel belevágott a sértett arcába, aki az ütések következtében hanyatt vágódott. Ezután a vádlott rátérdelt a padlón fekvő sértett mellkasára, elkezdte őt fojtogatni úgy, hogy legalább kétszer megragadta a nyakát és azt egyszer nagy, egyszer pedig közepes erővel megszorította. A vádlott a saját súlyával tartósan összenyomta a sértett mellkasát. Miközben ránehezedett, lényegében szétverte a sértett fejét egy, a nyomozás során nem azonosított eszközzel úgy, hogy azzal legalább ötször, nagy erejű ütésekkel sújtott le a barátjára.

A sértett halála a vádlottól elszenvedett bántalmazással összefüggésben következett be, annak közvetlen oka a többszörös nyílt koponyacsonttörések okozta vérzés és agyzúzódás, illetve heveny vérvesztéses és traumás shokkban határozható meg. A sértett a sérülései elszenvedését követően több perccel, de legfeljebb egy-két órával vesztette életét.

A vádlott ezután elrejtette a holttestet. Bevitte az ingatlana hátsó részén található pincébe, és mészhidrátot szórt rá azért, hogy megnehezítse annak felismerését. Ezután a holttestet elszáradt növényi törmelékkel és különböző, a pincében található lomokkal fedte.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vádlott részben beismerte a bántalmazást. Az ügyben további bizonyítás felvétele várható, a tárgyalást szeptember 29-re napolták – tette hozzá dr. Kovács Ildikó.

Borítóképünk a keddi tárgyaláson készült

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában