baleset

2020.09.16. 18:36

Egy helyi gazda megpróbált segíteni az ütközés előtt

Brunner Mónika

20200810 Tokaj fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország A MÁV befejezte a borsodi és a szabolcsi megyeszékhelyet összekötő vasútvonal Mezőzombor és Nyíregyháza közötti szakaszának felújítását.

Forrás: MW

Fotó: Vajda János

Mint már hírül adtuk, kedden késő délután egy traktor pótkocsijával ütközött a Pécsről Budapestre tartó InterCity Tolnanémedinél. Egy helyi gazda próbált a baleset előtt a segítségére sietni annak a pincehelyi férfinak, akinek halálfélelme volt, miután kedden a mezőgazdasági vontató pótkocsija a vasúti átjáróban elakadt, a síneken megállt, a vonat pedig nekiütközött. Minderről Vigh László polgármester tájékoztatta lapunkat. A rendőrség közleménye szerint a sofőr megpróbálta a pótkocsit a sínekről a traktorral letolni. Az ütközést azonban nem tudta elkerülni.

Fotó: police.hu

– Megtettük a megfelelő lépéseket a MÁV-csoport felé, hogy javítsák meg az átjárót, ugyanis rossz, billegős. A baleset során a pótkocsi egy vájatba szorult be, ezért maradt fenn a sínen. Mire visszaakasztották volna, már jött a vonat. Erre senki nem számított. Szerencsére a baleset során nem történt személyi sérülés – tette hozzá a polgármester. A baleset körülményeit a Tamási Rendőrkapitányság vizsgálja.

Borítókép: illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában