vádemelés

2021.01.30. 11:30

Pofozta, ököllel ütötte, megrúgta feleségét az agresszív férfi

TN

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Kapcsolati erőszak bűntette, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés bűntette, házastárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége, és kétrendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat egy 35 éves férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

A vádlott és felesége házasságából három gyermek született. Dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivőjének tájékoztatása szerint a vádirati tényállás szerint a házastársak párkapcsolata a vádlott alkoholizáló életmódja miatt megromlott, mivel a vádlott ittasan rendkívül agresszívvé vált, és tavaly januári őrizetbe vételéig több, de legalább 25 alkalommal bántalmazta a feleségét, pofont adott neki vagy ökölcsapásokat mért a fejére és többször megrúgta. Emellett naponta sértegette, szidalmazta is a sértettet. Ezeket az eseteket gyakorta a gyermekeik is végignézték. A vádlott ütéseinek szinte mindig voltak nyomai a sértetten, továbbá ittasan több esetben a lakásukban lévő bútorokat, használati tárgyakat is összetörte.

Az elmúlt év január 18-án estefelé a vádlott az akkor 7 éves fiát bántalmazta, földhöz vágta és 6–10 esetben teljes erőből megütötte, majd a gyermeke védelmére kelő felesége haját rángatta, tépte meg, aki ettől a padlóra esett.

Ezt követően a bíróság a férfi távoltartását rendelte el azzal, hogy ne találkozzon és ne lépjen érintkezésbe a feleségével. A vádlott azonban már másnap a tilalom ellenére az éjszakai órákban a sértettet háromszor felhívta és 24 üzenetet küldött neki, melyekben sértegette.

A vádlott a vád tárgyát képező időszakban megvalósított cselekményekkel a szülői feladatából eredő kötelességét a két nagyobbik – 8 és 5 éves – gyermeke erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztető módon súlyosan megszegte.

A vádlottal szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett, börtön fokozatú szabadságvesztés büntetés kiszabását, a felfüggesztés idejére pedig pártfogó felügyeletének elrendelését, valamint magatartási szabályként indulatkezelési- és alkoholproblémái kezelésének előírását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál. Indítványozta továbbá az ügyészség a vádlottal szemben a távoltartás fenntartását.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában