Elismerés

2021.04.03. 10:43

Tűzhalálból mentették ki a migránsokat

Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes jutalomban részesítette a Bátaszéki Autópálya Alosztály két munkatársát, akik néhány hete egy lángoló kisteherautóból mentették ki a bennrekedtek.

TEOL

Forrás: TMRFK

Fülöp Csaba rendőr főtörzszászlós és Drobni Zoltán rendőr zászlós március 2-án az éjszakai órákban az M9-es autóúton járőröztek, amikor egy kisteherautóra lettek figyelmesek. Megállították a járművet, és a sofőrt valamint utasát igazoltatták. A járművezető úgy nyilatkozott, hogy nem szállít semmit, a raktér üres – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az ellenőrzés közben a tehergépkocsi motortere füstölni, majd lángolni kezdett. A tűz átterjedt az egész gépjárműre. A járőrök azonnal értesítették a katasztrófavédelem munkatársait. Mikor a tehergépkocsi már lángolt, a raktérből hangokat, majd kiabálást hallottak.

Fotó: TMRFK

Fülöp Csaba és Drobni Zoltán azonnal elindultak, hogy a raktér ajtaját kifeszítsék. Végül sikerült a tűzből egy kisgyermeket és több felnőttet kimenteniük. Kiderült, hogy a raktérben utazók illegális migránsok, míg a kisteherautó sofőrje és a vele utazó nő embercsempészek voltak. (Az esetről itt írtunk korábban.)

Dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, országos rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes a kigyulladó tehergépkocsi rakteréből, magukat szír állampolgárnak valló személyek kimentése során tanúsított szakmai tevékenységük elismeréseként Fülöp Csaba főtörzszászlóst és Drobni Zoltán zászlóst jutalomban részesítette, melyet április elsején Budapesten adott át a Bátaszéki Autópálya Alosztály két munkatársának.

Borítóképünkön: Fülöp Csaba és Drobni Zoltán Budapesten vehette át az elismerést

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában