Katasztrófavédelem

2021.07.06. 19:10

Egy fiatal hadnagy erősíti a megyét

TN

Forrás: TMKI

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának százkilenc végzett hallgatója tett esküt az elmúlt hétvégén a budai Várban. A hallgatók a Himnusz hangjai után Orbán Viktor miniszterelnök, Pintér Sándor belügyminiszter, Benkő Tibor honvédelmi miniszter jelenlétében tették le a tiszti esküt.

Az ünnepségen mondott beszédében Orbán Viktor miniszterelnök kifejtette: a rendvédelmi pályára senki sem kerül véletlenül, az alapvető értékeket és indíttatásokat, amelyek arra ösztökélnek, hogy a haza szolgálatába lépjen valaki, elsőként otthon, a szüleitől és nagyszüleitől kapja meg. Ezért fontos, hogy legyenek magyar családok, amelyek a haza szolgálatára nevelik a gyermekeiket.

A karról idén tízen lesznek a katasztrófavédelem tisztjei. Közülük egy tiszt július 5-től a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályát erősíti. Pásztor Brigitta tű. hadnagyot dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes igazgatóhelyettes és az igazgatóság vezetői állománya fogadta, az ezredes gratulált a frissen kinevezett hadnagynak.

Borítóképünk: A fiatal hadnagyot dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, igazgatóhelyettes köszöntötte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában