Eszközök, berendezések

2021.07.25. 15:00

Természetbeni támogatást is kapnak a tűzoltóságok

A korábban már jóváhagyott pénzbeli támogatások után döntés született az önkormányzati és önkéntes tűzoltóságok természetbeni támogatásairól is. Tolna megyeiek is szerepelnek a listákban.

TEOL

Forrás: Pixabay

Fotó: illusztráció

Az idén negyedik alkalommal kiírt, 225 millió forint keretösszegű eszközfejlesztési pályázaton mind a hatvan önkormányzati tűzoltóság nyert el támogatást – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Pénzbeli támogatásban 54 önkormányzati tűzoltóság részesül összesen 132,9 millió forint összegben.

A természetbeni támogatásokra 54 önkormányzati tűzoltóság nyert összesen 92,1 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltótechnikai eszközöket, egyéb tűzoltási- és műszaki mentési eszközöket, EDR rádiókat. A Tolna megyeiek közül a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság 12 darab bevetési védőruhát kapott összesen 3.9 millió forint értékben, a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság Köztestület hat védőruhát, négy védőcsizmát és négy darab arcvédővel, sisaklámpával és kepivel ellátott védősisakot nyert el a pályázaton, melyek együttes értéke közel 1.7 millió forint, Tolna város Önkormányzati Tűzoltósága pedig nyolc speciális (bevetési) védőruházatot vehet majd át 2.6 millió forint értékben.

A 600 millió forint támogatási összegből 116 millió forint egyedi döntés alapján biztosítanak az önállóan beavatkozó egyesületek támogatására. A 484 millió forint keretösszegű pályázatra hatszázharminchat egyesület nyújtott be igényt. Természetbeni támogatásban 438 egyesület részesül, összesen 183,2 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltótechnikai eszközöket, egyéb tűzoltási- és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközöket, EDR rádiókat nyertek.

A Tolna megyei önkéntes tűzoltó egyesületek közül az aparhanti, a bátaszéki, a bonyhádi, a dunaszentgyörgyi, a gyönki, a györkönyi, a kétyi, a kurdi, a nagydorogi, a szárazdi, a tengelici, a teveli és a zombai önkéntes tűzoltó egyesületek nyertek el természetbeni támogatást, egyenként 32 és 918 ezer forint közötti értékben.

A pályázati keretösszegből fennmaradó 13,7 millió forintos maradvány elosztásáról később döntenek. Azon egyesületek részesülhetnek ebből, amelyek támogatása jelentősen elmarad az együttműködési megállapodás szerinti kategóriának megfelelő támogatási szinttől. A pénzbeli támogatásokról már 2021 májusában döntöttek, ez alapján 503 önkéntes tűzoltó egyesület kapott összesen 287,1 millió forintot.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában