vendégül látták Szombathelyen

2021.08.13. 17:46

Hősöknek kijáró tisztelettel fogadták Noelt, a hőgyészi kisfiút

Vendégül látták Noelt a 112-es segélyhívó munkatársai Szombathelyen. Mint azt megírtuk, az akkor öt éves hőgyészi kisfiú júliusban hívta fel 112-es segélyhívó telefonszámot, miután anyukája rosszul lett.

TEOL

Forrás: TMRFK

Fotó: Francz Ilona

Hőstettéért a gyermeket csütörtökön a 112-es Segélyhívó Központban látták vendégül. Első élményként rögtön egy rendőrmotor nyergébe is felülhetett – tájékoztatott a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság.

Az egész napos program alkalmával Noelt dr. Balázs Zsolt r. ezredes, a központ vezetője fogadta, aki elismerő oklevelet és a Hívásfogadó Központ Foglalkoztató füzetének első példányát adományozta neki. A rendőrök számos ajándékot is átadtak a bátor gyermeknek, aki többek között legóval, kitűzőkkel, láthatósági mellénnyel, játék rendőrautóval térhetett haza.

A kisfiú találkozhatott Bodó Károllyal, azzal az operátorral is, aki a hívását fogadta. Az egész napos program során Noel betekinthetett a hívásfogadóban dolgozók munkájába is. A legérdekesebb mégis az volt számára, amikor a kezébe vehetett egy igazi rendőrjelvényt. Emellett a mentők nevében a Szekszárdi Mentőállomás mentőtisztje, Tóth Andor is köszönetet mondott neki.

A hosszú utat követő mozgalmas nap végére megfáradt ifjú hős elhatározta, hogy nagy korában csatlakozik az egyenruhások táborához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában