jogerős ítélet

2021.08.29. 11:30

Karóval támadt haragosára az 58 éves férfi

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Családi veszekedés vezetett a tárgyalóterembe az alábbi ügyben. Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt 252 óra könnyű fizikai munkára ítélt egy 58 éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság. Az ítélet jogerős, tájékoztatott dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon, a heti pihenőnapon, vagy szabadidejében, díjazás nélkül köteles elvégezni. Ha ezt önhibájából nem tenné, akkor a közérdekű munkát, vagy annak még hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni olyan módon, hogy négy óra közérdekű munkának egy napi szabadságvesztés felel meg, amit fogházban kell letöltenie. A bíróság kötelezte a vádlottat a bűnügyi költség megfizetésére.

A vádlott a nyomozás során tagadta, de a bíróság előkészítő ülésén a bűnösségre kiterjedően is beismerte a bűncselekmény elkövetését, amit a bíróság elfogadott, mert összhangban állt az ügy bizonyítékaival. A vádlottat többféle betegsége miatt leszázalékolták, emellett dolgozik is. Nős, kiskorú gyermeke nincs. Egy alkalommal már volt büntetve, a bíróság személy elleni erőszakkal fenyegetve elkövetett zaklatás miatt 200 óra közérdekű munkára ítélte.

A férfi tavaly, egy szeptemberi napon reggel megjelent a sértett házánál, hogy számon kérje a fia ellen elkövetett testi sértést. Vele tartott a felesége is. A férfi fennhangon kereste a sértettet a házban, miközben a nála lévő karóval hadonászott.

A sértett anyja megpróbálta ugyan lefogni, de nem járt sikerrel, végül a vádlott a fakaróval megütötte a másik férfit, akinek felrepedt a szája. A sérülés és elhelyezkedése, különösen annak eszköze miatt fennállt a súlyosabb sérülés reális veszélye – állapította meg a bíróság.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában