Jogerős ítélet

2021.08.24. 19:10

Válogatás nélkül lopott a nyaralókból

I. I.

Forrás: Shutterstock

Nyolc hónap börtönbüntetése ítélt egy negyvennégy éves férfit a Szekszárdi Járásbíróság négy rendbeli lopás bűntettének és két rendbeli lopás vétségének elkövetése miatt. A büntetés végrehajtását két év próbaidőre felfüggesztették, de meg kell fizetnie valamivel több mint hatvanezer forint bűnügyi költséget. Az ítélkezési szünet előtt hozott határozat jogerős, tájékoztatta lapunkat dr. Kovács Ildikó, a Szekszárdi Törvényszék sajtószóvivője.

A vádlott nőtlen, kiskorú gyermeke nincs, többféle szakmai ismerttel is rendelkezik. Büntetett előéletű, a Paksi Járásbíróság lopás és más bűncselekmények elkövetése miatt ítélte el. A férfi tavaly májusban dombori nyaralókba tört be. Az első esetben átmászott a kerítésen, az épület egyik ablakáról letépte a szúnyoghálót, majd egy odavitt asztalra felállva bemászott a nyaralóba, ahol mindent magához vett, amit csak meglátott. A házban megtalálta a melléképület kulcsát, ahová szintén bement és összeszedte a kisebb-nagyobb értékeket. Egy másik nyaraló melléképületéből ellopott például egy értékesebb kerékpárt.

Hasonlóan járt el, illetve lopott mindösszesen hat nyaralóból. Az elvitt holmik tárháza igen szerteágazó: volt közük utazótáska, úszónadrág, botmixer, férfi melegítő nadrág, fűrész, horgászbot és más horgászfelszerelések, köztük értékesek. Lopott még hegesztőkészüléket, mozgásérzékelős szolár lámpát, fűkaszát, sövénynyírót, merítőszákot, horgász ernyőt, sátrat, vagy éppen páraelszívó készüléket. A károk később megtérültek.

Amennyiben a büntetés végrehajtását később elrendelik, a vádlott a szabadságvesztés kétharmad részének letöltése utáni napon bocsátható feltételes szabadságra. Ebben az esetben a büntetésbe egy az egyben beleszámítanak az őrizetben töltött napok.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában