csalás

2021.09.25. 10:01

A nagyobb profit reményében trükközött a kilométer-számlálóval

A bonyhádi rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy hidasi lakossal szemben folytattak közokirat hamisítás bűntett és csalás vétség elkövetése miatt.

TEOL (Forrás: police.hu)

Forrás: MW

Fotó: Illusztráció

A Bonyhádi Rendőrkapitányságon tett feljelentést még tavaly november 16-án egy helyi nő, mert az általa megvásárolt személygépkocsiról az átíratást követően derült ki, hogy a kilométer-számláló nem a valós értéket mutatja – írja a police.hu.

Az eljárás során beszerzett bizonyítékok alapján a nyomozók látókörébe került egy hidasi lakos, akitől a sértett megvette a kocsit. A 20 éves férfi elmondta, hogy már akkor sem a valós óraállást rögzítették az adásvételi szerződésen, amikor ő megvette a kocsit. Az óra állását azért hamisították meg, mert azt gondolta, hogy így jobb áron el tudja adni az autót. Az elkövetőnek intellektuális közokirat-hamisítás bűntette és csalás vétsége miatt kell felelnie.

Az eset körülményeinek a vizsgálatát a bonyhádi rendőrök befejezték. A keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában