keresés

2021.09.28. 18:10

Holtan találták meg a Pincehelyről eltűnt idős férfit

Holtan találtak meg egy idős férfit, aki hétfőn tűnt el Pincehelyen.

S. V.

Fotó: Facebook

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság tevékenység-irányítási központja hétfőn 22 óra körül kérte a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület segítségét egy férfi felkutatásában Pincehelyen – tájékoztatta a TEOL.hu-t Badacsonyi László. Mint azt az egyesület elnöke tudatta, a felkérést követő fél órán belül hat fővel és Manccsal a „személykövető kutyával” indultak a helyszínre, ahol csatlakoztak a keresésben résztvevő rendőrökhöz és civilekhez. Hozzátette, a 72 éves férfi napközben tanyájára ment, de ott később családja nem találta.

Badacsonyi László elmondta, a „személykövető kutya” indítása után bő fél órával a tanyától nem messze, egy erdős-fás területen holtan találták meg a férfit.

 

Fotó: Facebook

A keresés közben Mancs, a kutya az eltűnt férfi megtalálási helye közelében jelzett, majd beugrott egy pincébe, ahol egy kiálló betonvas felnyársalta. Az ebet azonnali orvosi ellátásban kellett részesíteni. Mancs még az éjjel megkapta az alap ellátást Dunaföldváron, kedden pedig megműtötték – mondta el kérdésünkre Badacsonyi László. Hozzátette, a kutya állapota stabil, minden jel szerint fel fog épülni, ám „társuk” több hetes pihenőre kényszerül.

Bő 24 óra alatt ez volt a harmadik eset, hogy a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az egyesület segítségét kérte eltűnt személy felkutatása kapcsán. Mint azt megírtuk, az egyesület vasárnap délután Medinán segédkezett sikeresen egy férfi megkeresésében. Őt épségben találták meg. Szintén vasárnap délután Bátára indultak, ahol szonárral próbáltak egy horgász nyomára bukkanni a Dunában, azonban a kutatás nem járt sikerrel.

Támogassa az egyesület működését!

Magyarországon a kutató-mentő csapatok, illetve a mentőkutyák képzésével foglalkozó szervezetek jobbára egyesületi keretek között működnek. Vagyis állami támogatás nélkül, önerőből, adományokból tartják fent magukat – hívta fel a figyelmet Badacsonyi László. Hozzátette az adományokból fedezik a szükséges képzéseket és így tudnak eljutni a bevetések helyszíneire is.

Ezért kérik, aki szívügyének érzi az egyesület fenntartását, munkáját, az támogassa személyi jövedelemadója 1%-ával a Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesületet!

Név: Szekszárdi Kutató-Mentő Egyesület

Székhely: 7100 Szekszárd, Szőlőhegy utca 28.

Nyilvántartási szám: 17-02-0002126

Adószám: 18902550-1-17

Statisztikai számjel: 18902550-8425-529-17

Bankszámla szám: Takarékbank Zrt 70600126-11127020

Adószám: 18902550-1-17

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában