vádemelés

2021.10.24. 09:30

Eltiltás hatálya alatt, ittasan ült a volánhoz

I. I.

Forrás: TMRFK

Fotó: illusztráció

Ittas állapotban és eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy 28 éves szekszárdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség.

Mint az eljárás során kiderült, a szabálysértési hatóság február 18-tól hat hónapra eltiltotta a vádlottat minden gépi meghajtású, engedélyhez kötött közúti jármű vezetésétől. A vádlott ennek tudatában, augusztus 5-én éjfél körül mégis autót vezetett, ráadásul két utast is szállított Várdombról Siófok felé.

A rendőri intézkedés során a vádlottat Szekszárdon tetten érték, és légalkoholmérésre előállították. A hiteles szondával mért érték alapján a vádlott enyhe fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt. A férfi vallomásban elmondta, hogy soha nem is rendelkezett vezetői engedéllyel. Tettével a vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, mely szerint járművet az vezethet, akinek erre a jogszabályban meghatározott, érvényes engedélye van, a jármű vezetésétől nincs eltiltva, továbbá akinek a szervezetében nem található szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

A szabályszegések miatt a vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés és a közúti járművek vezetésétől határozott idejű eltiltás kiszabását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál, tájékoztatta lapunkat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Borítóképünk illusztráció.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában