illegális bevándorlás

2021.10.16. 09:48

Harminckét szírt hozott a sárga furgon

A svájci rendszámú furgonban harminckét illegális migránst szállítottak az M9-es autóúton Bogyiszló térségében.

TEOL (Forrás: police.hu)

Fotó: police.hu

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre október 16-án, azaz szombaton reggel 7 óra 14 perckor, miszerint az M9-es autóút mellett, a Bogyiszlói lehajtótól körülbelül egy kilométerre egy sárga színű furgonból több tucatnyian ugráltak ki, majd a jármű elhajtott.

Néhány perccel később a Tolna megyei rendőrök M9-es autóúton Bogyiszlónál megállítottak egy sárga színű svájci rendszámú kisteherautót, és ellenőrizték a benne utazókat. A járművet egy svájci sofőr vezette, mellette egy szerb férfi utazott. Ezt követően az egyenruhások a furgonból kiugró és elfutó utasok felkutatásába kezdtek. A rendőrök 8 óra 5 perckor az M9-es autóút melletti bokros területen harminckét külföldit találtak, akik személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően igazolni nem tudták. Mindannyian szír állampolgárnak vallották magukat.

A külföldiek és a tehergépkocsi sofőrjének és utasának elszámoltatása jelenleg is folyamatban van.

Fotó: police.hu

Az illegális migránsokat a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán a svájci és a szerb állampolgárral szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indítanak – írja a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában