Vádirat

2021.10.08. 12:30

Kilopta a férfi zsebéből a mobiltelefont

I. I.

Forrás: Shutterstock

Fotó: illusztráció

Kisebb értékű zsebtolvajlás miatt emelt vádat egy 20 éves nő ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség, tájékoztatta lapukat dr. Kiss Yvette, a Tolna Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

A vádirat szerint a nő tavaly október 4-én Szekszárdon, az autóbusz-pályaudvaron szóba elegyedett egy férfival. Beszélgetés közben észrevétlenül kiemelte a sértett nadrágzsebéből a férfi hetvenezer forint értékű mobiltelefonját. A lopott holmit október 14-én egy telefonok adásvételével foglalkozó kereskedésben tizenötezer forintért eladta, a készülék eredetét azonban nem fedte fel, így a kereskedő nem tudhatta, hogy az nem az ő tulajdona.

Később a telefont megvásárolta egy férfi harmincötezer forintért. Tőle foglalták le az időközben megsérült, repedt kijelzőjű telefont, amelyet kiadtak a sértettnek, ezzel a kára, legalábbis részben, megtérült. A telefon tulajdonosa a kártérítési igényét bejelentette.

A büntetlen előéletű, az elkövetéskor még csak 19 éves vádlottal szemben az ügyészség tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás alkalmazását, és ennek időtartamára pártfogó felügyelet elrendelését, továbbá a vagyongyarapodása erejéig vagyonelkobzást szorgalmaz a Szekszárdi Járásbíróságnál. Indítványt tett továbbá arra, hogy a járásbíróság adjon helyt a sértett polgári jogi igényének és kötelezze a vádlottat kártérítés fizetésére.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában